La CGT SÍ que diu NO a l’ERO d’Indra

  • Posted on: 20 August 2015
  • By: Aleix

CCOO, UGT, USO i STC han subscrit una proposta en la Taula de Negociació en la qual obren la porta als acomiadaments forçosos i no voluntaris, en contra del que havíem mantingut tots els sindicats fins ara.
Aquesta ruptura i canvi de criteri per part d’aquests 4 sindicats no ho recolzarem des de la CGT, que seguim en la nostra línia de no reconèixer causes, per la qual cosa no hi ha excedent de plantilla. (Els economistes de tots els sindicats han reconegut en la taula de negociació que no existien aquestes causes).
L’empresa es va comprometre a contestar en la reunió del dimarts 4 d’agost les diferents mesures plantejades en la proposta d’aquests sindicats. Us informarem de l’esdevenir durant el transcurs d’aquesta cita.
La perillositat d’acceptar pot comportar l’aplicació, quan l’empresa vulgui, de l’article 41 del ET referent a les modificacions substancials de les condicions de treball. Preparem-nos que això no acaba aquí, perquè l’empresa en l’última reunió va assegurar que no anava a acceptar limitar aquesta possibilitat en el possible acord.
Tot té pinta que el dimarts es pegarà carpetada amb acord entre l’empresa i els sindicats referenciats a dalt. Si així anés, estudiarem interposar una possible demanda d’impugnació per la nostra banda.
A continuació adjuntem alguns enllaços que poden indicar perquè alguns són més proclius a signar ERO’s:
http://economia.elpais.com/economia/2015/02/14/actualidad/1423938270_767963.html
http://www.eleconomista.es/economia/noticias/3008810/04/11/Los-sindicatos-se-llevan-hastael-10-del-coste-por-despido-de-los-ERE.html
També podem afegir alguns arguments que qüestionen les causes del ERO:
"Eliminat l’efecte d’estacionalitat, l’increment subjacent de les vendes és del 2%. Les vendes a Espanya van augmentar un 7%, accelerant el seu creixement respecte al primer trimestre (+5%) i ja registren quatre trimestres consecutius de creixement. L’augment del segon trimestre va ser del 8%." (Fernando Abril-Martorell)
"Els analistes han rebut els comptes de l’empresa pilotada per Fernando Abril-Martorell amb crítiques. “L’agressiu procés de reconeixement de sobrecostos i de provisions per correcció de valor que l’empresa està executant, distorsiona qualsevol comparativa. No obstant això deixant de costat els aspectes extraordinaris, l’evolució operativa tampoc evoluciona positivament”, assenyala Beka Finance. “Indra segueix sent una aposta de reestructuració, però l’entorn operatiu sectorial a curt termini segueix sent complicat”, afegeix." (http://cincodias.com/cincodias/2015/07/31/mercados/1438334594_364733.html)
"A Societe Generale apunten que les properes eleccions generals poden suposar retards en alguns contractes, a més de que la reestructuració de la plantilla pot minvar la productivitat (http://www.finanzas.com/noticias/empresas/20150731/indra-hunde-bolsa-tras-3205255.html)
Secció Sindical CGT Indra Madrid
http://stopereindra.blogspot.com.es/2015/08/la-cgt-si-dice-no-al-ere.html